Mattjänster

Dagens höjdpunkt är måltiden också på sjukhusen och serviceboenden. Stöd Botnia Tuki ordnar dagligen måltider för patienter på sjukhusen, klienter i boendetjänster och serviceboenden i Närpes, Vörå, Kristinestad, Pedersöre, Korsnäs och Kaskö. Vi erbjuder frukost, lunch, eftermiddagskaffe, middag och kvällsmål till klienterna alla dagar i veckan.

Samarbetet mellan avdelningspersonalen och serveringspersonalen är viktigt för att säkerställa klienternas helhetsnäring. För att säkerställa en god allmän kosthållning bör varje boende få en daglig måltidsplan enligt sina individuella behov.

Livsmedlen anskaffar vi på ett ansvarsfullt sätt, och vi föredrar inhemska och i mån av möjlighet också närproducerade råvaror – till exempel använder vi uteslutande inhemska mjölk- och köttprodukter.

Måltidstjänster

Som en del av stödet till personer som bor hemma lagar och levererar Stöd Botnia Tuki Ab Oy läckra hemlagade måltider till sina kunder. Äldre personers hälsa och välbefinnande kan påverkas av god kost. Menyn utformas med åldersgruppens preferenser och önskemål i åtanke.

En varierad kost är viktig för personens välbefinnande och förmåga att klara av vardagliga sysslor. I genomsnitt ger en måltid från måltidstjänsten en tredjedel av det rekommenderade dagliga näringsintaget för äldre personer. Specialkost och regeringens näringsrekommendationer beaktas på individuell basis.

Det är oerhört viktigt för oss att maten tillagas i våra kök från första början och att maten smakar som god hemlagad mat.